Bosanski | English

00
dana
00
sati
00
minuta
00
sekundi
Sve vijesti

Prvi poziv za izlagače – ENERGA 2019

 

21.09.2018 09:00
Slika
 

IX po redu, Međunarodni sajam i konferencija energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije, ENERGA, sa svojim konferencijskim sadržajima, održat će se od 11-13.6.2019. godine u Sarajevu, u Centru Skenderija. S tim u vezi, organizatori su već u drugoj polovini septembra 2018., distribuirali prvi poziv svim potencijalnim izlagačima za ENERGA 2019.

Sajam ENERGA prilika je da se predstave nove tehnologije i dostignuća kako kompanija, državnih i akademskih institucija, stručnih i profesionalnih udruženja tako i pojedinaca, koji svoje aktivnosti obavljaju u oblastima istraživanja, razvoja, proizvodnje, prenosa, distribucije i racionalizacije korištenja energije, dok Konferencija ENERGA poseban akcenat stavlja na oblasti energetske efikasnosti, alternativnih i obnovljivih izvora energije, s posebnim osvrtom na strateške energetske projekte i investicione potencijale BiH. Globalni deficit energije, značaj potrebe povećanja svijesti o racionalnom korištenju energije, energetska efikasnost, mjere uštede i energetski efikasna gradnja, činioci su koji definišu potrebe savremenog društva.

Tok pripreme IX izdanja ENERGA, može se pratiti putem oficijelne web stranice www.energa.ba, a sve dodatne informacije mogu se dobiti putem kontakta organizatora ili mail adrese energa@energa.ba

ENERGA 2019

0 0