Bosanski | English
Arhiva vijesti

Počela registracija učesnika konferencije ENERGA 2019

 

29.04.2019 08:50
Slika
 

Registracija učesnika zainteresovanih za učešće na 9. međunarodnoj konferenciji ENERGA 2019, koja će se uporedo sa sajamskim aktivnostima realizovati od 11.-13. juna u sarajevskom Centru Skenderija, zvanično je otvorena danas.

 

Konferencija će, kao i prethodnih godina okupiti najznačajnije predstavnike vladinog i nevladinog sektora, istraživačko-obrazovnih institucija i privrede.

 

U fokusu tema konferencije ENERGA 2019 su:

 

  • Investicije i integracije obnovljivih izvora energije u BiH, sa fokusom na integraciju vjetroelektrana
  • Maloprodajno tržište električne energije u BiH
  • Distributivne aktivnosti u BiH - problemi i izazovi
  • Inovativni mehanizmi finansiranja i potencijali za upošljavanje kroz unapređenje EE i korištenje OIE
  • Procjena potencijala za primjenu visokoefikasne kogeneracije, hlađenja i grijanja u BiH
  • Udruživanje stočara - rješenje za biogasne elektrane u BiH

U okviru prvog dana konferencijskog programa, potvrđen je i nastup Međunarodne agencije za obnovljivu energiju (IRENA) sa temom – “Analiza tržišta obnovljive energije: Jugoistočna Evropa”.

 

Prijavni obrazac za registraciju učesnika konferencije nalazi se ovdje, dok se putem linka http://energa.ba/program može pratiti program/agenda konferencije.

 

ENERGA 2019 se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva energije, industrije i rudarstva Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Kantona Sarajevo. Partneri projekta su Vanjskotrgovinska/spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Privredna/gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine. Sponzori projekta su EUSR, USAID EIA i UNDP.

0 0